Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

Tetova News

Pjesë nga libri “Sekreti”

Nuk mund ta ndihmosh botën duke u perqëndruar në gjërat negative.Nëse përqendrohesh tek ato, jo vetëm që i shton më tepër, por njëkohësisht tërheq më shumë gjëra negative në jetën tënde. Kur shfaqen imazhe të diçkaje që ti nuk e dëshiron, duhet të ndryshosh mënyrën e të menduarit dhe të emetosh një sinjal të ri.Edhe nëse është një problem botëror, ti nuk je i pafuqishëm.Ke gjithë fuqinë e duhur.Përqendrohu në faktin që të gjithë jetojnë në gëzim.Përqendrohu në bollëkun e ushqimit.Përqendroji mendimet e tua të fuqishme tek ajo që është e nevojshme.Ke aftësinë për t`i dhënë aq shumë botës duke emetuar ndjenja dashurie dhe mirëqenieje, pavarësisht asaj çfarë ndodh përreth teje. Rhonda Byrne
Shumë herë njerëzit më thonë: ‘’James duhet të jem i informuar.’’ Ndoshta duhet të jesh i informuar, por nuk ke pse mbytesh me informacionin. James Ray
Kur zbulova Sekretin, vendosa të mos shihja më lajme apo të lexoja gazeta, sepse nuk më bënin të ndihesha mirë.Shërbimet informative dhe gazetat nuk duhen …

Enkelejda Masseboeuf - LOTIT TË NËNËS

Po ti mos derdh lotë moj nëna ime pse rrugën e mora kokë ulur S'jam e vetme në rrugën e gjatë dhe malli që na ndan, s'ka për të humbur.
Fshije lotin nga syri moj nënë se unë udhës  kam dy yjet pranë Njëri më ndriçon afër zemrës sime Tjetri më ngroh shpirtin kur për ty kam mallë...
Po unë të kam thënë moj nëna ime nuk të dua të trishtuar aspak Kur këmbana e mallit të trokasë zemrën dergomë mijëra puthje që nga larg...
Enkelejda Kondi Masseboeuf Tetor 2010
Comment · Like · Share

Flurudha